Thursday, 22 June 2017

Barbie Doll Versi Sabahan

Pssssttt2~ Pernah baca kan entri Cik Bulan pasal Sabahan Beauties yang muka2 exotic sebelum2 ni? Alaaah, entry yang viewers dia boleh sampai ke Aussie, Germany, UK, Singapore, Thailand, etc2 tuuu~Opps, ter show off pulak! *just kidding* 

Ok, fokus! Macamni, haritu ada orang komen suruh Cik Bulan search pasal Miss Marylyn Bundoi, sebab muka dia pun boleh dikatakan exotic (sila refer definisi Cik Bulan dalam entri sebelum ni). Dalam hati Cik Bulan, "Macam pernah ku dengar namanya, tapi dimana ya?", then harini ada telebih rajin sket, maka dengan itu Cik Bulan pun search lah nama MARYLYN BUNDOI di Facebook. Eh? friend pula weols dalam FB. *Stalking in progress*

Jeng~jeng~jeng~ Inilah Miss Marylyn Bundoi. Eh, kenapa Cik Bulan bandingkan dengan muka barbie doll? Entahlah, kalau tutup mata sambil imagine muka Miss Marylyn terbayang pula wajah barbie doll yang tengah2 tu. Cer try?

Sumber gambar Miss Marylyn, by Clarice Clay Bitih. Gambar tengah tu ambik dari Google Image jewrr~

Hasil dari stalking Cik Bulan harini, Miss Marylyn ini rupa2nya Winner Miss Senorita 2016 yang telah diadakan di Keningau pada tahun yang lalu.

Gambar Miss Marylyn semasa Gala Night Unduk Ngadau Keningau 2017.
Photo credit to Clarice Clay Bitih.

Cuba imagine muka barbie doll yang sedang tersenyum, ada iras2 muka Miss Marylyn kan?kan?kan? Bezanya cuma barbie doll rambut kaler blonde, mata biru and lipstick pink. Yang Miss Marylyn dalam pic ni pula, kaler rambut hitam, mata hitam and lipstik merah. Inilah orang cakap, serupa tapi bukan orang yang sama!? *Tapi barbie doll tu, doll lah kan?*
(Photo credit to our talented photographer Mr. Nelson Michael)

Yang ni picture taken by Clarice Clay Bitih. Berdasarkan pemahaman dan hasil siasatan detektif Cik Bulan, Clarice merupakan MUA kepada Miss Marylyn semasa Unduk Ngadau Keningau 2017. Hurmmm, siapa yang memerlukan servis MUA boleh cari Clarice ya?

Wow, posing ala2 supermodel gichewww!??? Sekarang, Cik Bulan bersetuju bahawa Miss Marylyn juga memiliki wajah exotic (ciri2 muka ethnic Dusun). Photo credit to *whoever took this picture*

Manis kan senyuman Miss Marylyn? Kulitnya yang ada sedikit hitam manis menyerlahkan lagi kecantikan beliau walaupun tanpa makeup. Serius, i like her smile. Miss Marylyn, silalah join event pageants yang berlambak diluar sana tu. *Rooting for Miss Marylyn, you go gurrrlll~~*


Oklah, stalking pun aktiviti yang memenatkan rupanya. Cik Bulan rehat dulu lah. Lepas baca tu, sila komen yang elok2 sahaja, sebab orang Sabah bilang, "Kita2 juga bah ni". To Miss Marylyn, nanti ada masa dan umur yang panjang, ketemu juga kita nanti. Sekian.


Semoga bermanfaat.

With Luv,
Cik Bulan,
0128137087

Wednesday, 21 June 2017

Pasta Termurah Di Kota Kinabalu Sabah

Pssstt3?? Kamu tau kah mana kedai yang bagi pasta harga murah tapi sedap dan pantas disediakan??? Cik Bulan tau!!

Taraaaa~~ Memperkenalkan restoran 'Pasta Pasta' yang terletak di area Gaya Street, Kota Kinabalu Sabah. Hanya dengan RM6.50 sahaja kita boleh enjoy pasta kegemaran memasing~~

  Inilah wajah depan restoran 'Pasta Pasta'.

Mereka muslim jangan risau, sebab restoran ni serve no pork. Staff2 yang menyediakan makanan pun terdiri daripada pekerja muslim juga.

 
Dicadangkan oleh tripadvisor juga uolsss~~

Ni dapur dia..Memang kecik jak. Boleh nampak direct apa diorang bubuh atas makanan kita.

Ini antara pilihan. Kamu mu pilih apa, spaghetti? Linguine? Rotini? Macaroni? Penne Rigate? Boleh pilih jenis pasta kegemaran memasing.

Hiasan didinding pun sangat menarik.

Ni menu di Pasta Pasta. Lepas pilih jenis pasta,then boleh pilih sos dan topping. Minced beef, meat ball, seafood and vegetarian pun ada.

Oppss! Ini saki baki Cik Bulan. Memang serabai semulajadi.


Maaf, cara ambik gambar ala2 gred darjah 1. Next time Cik Bulan akan improve lagi.


Akhir kata, memang tidak rugi try makan sini. Berbaloi dengan harga murah dan servis yang cepat. Dicadangkan bagi mereka yng travel backpacker juga kalau mencari tempat makan bajet. Berbaloi.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Monday, 19 June 2017

5 Sebab Mengapa Wanita Lambat Bersiap

 
Gatal betul hati Cik Bulan mau kongsi sebab2 kaum Hawa ni lambat bersiap. Kalau kaum lelaki terima mesej 'on the way' dari gf/kawan pompuan dia tu mungkin wanita tersebut baru siap pakai losyen di kaki. Ataupun baru siap melaksanakan manicure pedicure.
 
Naaah, mari sini, Cik Bulan explain atau kongsi sket apa faktor2 yang menyumbang kepada kelambatan kaum perempuan bersiap untuk keluar bertemu janji, keluar tengok wayang, atau sekadar pegi membeli di bazar Ramadan.
 
1) Mandi Bunga
Tahukah anda bahawa cara perempuan mandi ni ada unik sket? Kalau Cik Bulan, Cik Bulan akan start dengan cuci gigi dulu, cuci muka then urut2 then cuci muka 2nd round balik sebab rasa tidak bersih, then barulah cuci rambut, pastu barulah mandi secara keseluruhan. Sebelum selesai, sempat buat hair treatment and scalp treatment lagi, tu belum scrub badan tu? Semuanya bergantung kepada kretiviti setiap wanita yang ada didunia ini.
 
 
 
2) Kening
Yeaaahhh, itu diaaaa!!! Masalah kening disituuuu! since our eyebrows are sisters not twins, oleh itu kaum2 jelitawan ini haruslah menjadikan kening mereka sekurang2nya kelihatan seperti adik-beradik! gigih tau uolsss, Cik Bulan lukis kening niii, siap pakai pita pengukur lagi bagi dia nampak balance. Then calit2 pakai concealer kaver bahagian yang tidak rata tu.So, ni salah kening atau salah Cik Bulan??!
 
 
 
3) Rambut
FYI, wanita2 yang berambut panjang ni ada sedikit masalah sekiranya rambut beliau basah dan kebetulan ada date/appointment diluar sana. Sesungguhnya mereka2 inilah yang melariskan blower2 atau hair dryer dikedai eNoveal dan Beauty Wonderland yang terletak Center Point Mall. Tokey2 kedai, anda harus berterima kasih kepada golongan2 seperti ini! Yalah, kalau keluar rambut masih terlalu basah, serabai pula kan? Kalau tidak cuci, dan seterusnya mengeluarkan bau2 bacang, siapa yang tanggung?? Yang ni belum cerita, kalau terkena lagi perempuan yang memiliki gaya keunggulan yang sangat tinggi, macam2 style rambut dia boleh buat. Contohnya rambut curl, rambut tocang, rambut lipat sana lipat sini, gapit sana gapit situ. Macam2 lah. Cer gugel.
 
 
 
4) Pakaian
Part ni mencabar minda sket. Seolah2 menyelesaikan soalan kertas 2 AddMath, chapter 5 topic Calculus. Pemilihan baju tu boleh buat kepala pusing. Contohnya dari segi pemilihan warna, kesesuaian janji temu, jenis material sama ada kain sejuk or panas (sebab nanti kalau pakai baju tebal di musim panas silap2 kena serangan strok haba), then lain lagi mau fikirkan kesesuaian alas kaki yang dipakai kan?*Hurmm, jap. Cik Bulan pilih dulu heels mana yang sesuai untuk dinner malam ni*
 
 

5) Anak
Hepppppppp3???!! Cik Bulan salah taip kerrr niii? Why anak? Yaaa, bapak2 sekalian, silalah tolong isteri memasing dalam hal ehwal anak ni kan. Janganlah dikasi biar si isteri sibuk melulu pastu lakinya rilek2 besiap2 pastu sempat isap cerut lagi kan? Kalau sudah plan mau keluar, setelah si isteri siap mandikan anak, ada moleknya kalau lakinya itu tolong sediakan pakaian untuk anak2 pula kan? Bahagikan tugas supaya boleh keluar ontime tanpa gaduh2, marah2, mahupun adegan bermasam muka. Eh? terkasi nasihat pula tetiba!
 
 
 
Kesimpulannya, masih banyak faktor lain yang menyumbang kepada kelambatan para wanita untuk bersiap dikala adanya temu janji. So, hargailah kegigihan mereka kerana sesungguhnya untuk mendapatkan pencil warna kegemaran khas untuk lukis kening, beliau sanggup pusing banyak2 kedai semata2 untuk mendapatkan pensel kegemaran beliau. Sekian.
 
*Disclaimer: Bukan semua wanita bersifat seperti diatas.
 
 
Semoga bermanfaat.
 
 
With Luv,
Cik Bulan
0128137087

VITAMIN E PALING LENGKAP

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e9d318e495563c9ee2bdf6a81b2d052b


Jom Kenali Vita-E Complex™ Shaklee
============================
Vitamin E merupakan antioksida yang larut pada lemak yang berperanan menyokong fungsi system imun manusia. Kajian menunjukkan bahawa dengan pengambilan vitamin E, ianya mampu mempertingkatkan pertahanan badan bagi golongan warga emas.
 
Dalam satu kapsul sofgel Vita-E Complex™ mengandungi,
● 400 IU vitamin E daripada sumber semula jadi
● 65 mg selenium bagi melengkapkan aktiviti vitamin E
● 39.4 mg Ekstrak Biji Anggur (vitis vinifera)
 
Keunikan Vita-E Complex™ Shaklee
===========================
Apa yang best atau uniknya vitamin E Shaklee jika dibandingkan dengan jenama lain?
 
Untuk pengetahuna kita semua, Vita-E Complex™ Shaklee dihasilkan daripada soya organik dan biji gandum (kaya dengan vitamin E), diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secaara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E(alpha, beta, gama, delta).
 
Vita-E Complex™ Shaklee juga merupakan vitamin E yang paling lengkap dipasaran kerana digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, game, delta). Setiap kapsul Vita-E Complex™ Shaklee mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu pada otot. Selain itu, ianya juga adalah penyatoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
 
 
Manfaat Vitamin E Kepada Pengguna
===========================
  • Melindungi jauntung
  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif(kesuburan seksual)
  • Anti-penuaan
  • Anti sel tidak normal / abnormal
  • Anti-oksidan yang kuat
  • Mengukuhkan sistem imun
  • Kelestarian tenaga
  • Menyokong kesihatan tulang dan sendi
  • Menghalang keguguran(kematian janin)
  • Memperbaiki parut
  • Menyolong kesihatan prostat
  • Mengekalkan kesihatan saluran darah
Siapa yang boleh mengambil Vita-E Complex™ Shaklee
=========================================
  • Mereka yang mempunyai status kesihatan yang baik namun mahu mengekalkan kesihatan diri secara optimum
  • Pasangan suami isteri yang ingin ikhtiar untuk meningkatkan kesuburan
  • Mereka yang mengalami jangkitan sel tidak normal / abnormal
  • Mereka yang mencari ikthiar untuk mencantikkan kulit serta mengatasi parut
  • Mereka yang mengalami kecederaan atau baru lepas luka bersalin
  • Mereka yang mahu mengekalkan kesihatan jantung
 
Harga, kuantiti dan cara pemakanan Vita-E Complex™ Shaklee
=============================================
Harga: RM 157.84
Kuantiti: 120 capsule
Sajian: 120 hari
Cadangan pengambilan;
  • untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul sehari selepas makan
  • untuk anti penuaan & sistem reproduktif : 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali.
  • untuk menentang kanser & kurangkan parut: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali.
*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e9d318e495563c9ee2bdf6a81b2d052b
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e9d318e495563c9ee2bdf6a81b2d052b
 
 
Semoga bermanfaat.
 
With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Sunday, 18 June 2017

HADIAH UNTUK AYAH, HAPPY FATHER'S DAY!

"HAPPY FATHER'S DAYYYY!"
 
 
Mesti ramai diluar sana yang sedang mencari idea, hadiah apa yang best dan sesuai untuk father's day kan? Hurmmmm, apa yaaa?? Ok, apakata Cik Bulan cadangakan kamu supaya menghadiahkan sebuah 'kesihatan' yang berpanjangan untuk hero yang menjadi inspirasi kita selama ini dan banyak berbakti dengan keluarga kita?!
 
 
SET KESIHATAN LELAKI
======================
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3af93ca5a2f992ef459b5fb6da4d3668
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
Set kesihatan lelaki yang dicadangkan oleh nutritionist Shaklee ini adalah sesuai untuk warga lelaki di setiap peringkat umur bermula dari zaman remaja.
Antara supplements atau makanan tambahan yang dicadangkan dalam set kesihatan lelaki ini termasuklah:
 
1) ESP - Merupakan sumber protin yang terbaik yang diperlukan dalam pertumbuhan dan perkembangan badan manusia. Fungsinya sama seperti blok yang membina tubuh kita, sama seperti batu bata yang membina sesebuah rumah.
1) Vita Lea Iron Formula - Vita Lea merupakan formulasi yang dicipta khusus untuk menyokong kesihatan kaum perempuan dan juga lelaki. Untuk setiap hidangan, ianyan mengandungi 28 jemis vitamin penting dan mineral perlu. Nutrien-nutrien ini sangat penting untuk memiliki kesihatan yang optimum.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=69dd3adb0041b1f8f96fdeb353d418a5
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
3) SR Vita C Plus - Badan manusia tidak mampu menghasilkan vitamim c dengan sendirinya. Maka dengan itu, kiya perlu top up vitamin c dalam badam kita melalui pemakanan. Makanan tambahan Shaklee, SR Vita C Plus ini mempunyai pelbagai fungsi seperti ejen antioksida, menggalak kesihatan gusi, gigi, tulang dan secara umumnya penting untuk semua yang membentuk tubuh kita.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e11ee596539d22171527ba1c833d59c0
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
4) B-Complex - Terdapat pelbagai jenama vitamin b diluar sana tapi belum tentu lengkap dengan 8 jenis komponen vitamim B seperti produk Shaklee ini. Vitamin B memainkan banyak peranan kepada tubuh manusia dan antara fungsi utamanya membantu menukarkan makanan kepada tenaga.
5) Vitamin E - Sumber sokongan antioksidan bagi mengekalkan kesihatan dan kecergasan lelaki yang baik. Ianya juga baik untuk mengekalkan kekuatan otot, memberikan tenaga yang berterusan serta meningkatkan sistek imunisasi.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=60d0762ba28c0e3824b183e4be36dcb7
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
6) Omegaguard - Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi ini menyajikan asid lemak penting omega3 yang tubuh manusia tidak mampu menghasilkannya sendiri. Omegaguard juga diperkaya dengan EPA dan DHA yang penting untuk kesihatan otak.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ccbc890990b876ae799218f64407e390
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
7) Vivix - Minuman botanikal Vicix yang sangat sedap ini menggunakan 4 bahan aktif termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Ramuan Vivix yang memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine menjadikan Vivix adalah 10x ganda lebih hebat dari resberatrol sahaja. Alami hidup yang lebih bermakna, bahagia dan bertenagan dengan Vivix yang kaya dengan antioksidan ini.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4884a9a553568dcfc894cc2728b6b0dc
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
8) OsteMatrix - Apabila umur manusia meningkat, jisim tulang akan semakin menurun. Oleh itu, OsteMatrix menyokong kesihatan tulang kita dengan kalsium, magnesium, boron, vitamin D, Kuprum, Zink dan Mangan yang bukan sahaja penting dalam pembinaan tulang dan gigi, tetapi juga untuk kesihatan yang lain.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ed3d878bf23177e7075ce07578841047
<<Klik gambar untuk pembelian>>
 
 
So, tunggu apa lagi? Jom hadiahkan kesihatan yang berpanjangan untuk Daddy kita memasing! Hubungi Cik Bulam ditalian 0128137087 untuk info lebih lanjut.

Semoga bermanfaat.

With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Saturday, 17 June 2017

Special Effects (sfx) Makeup, MUA Sabah - Win Bisa

Talented MUA spottedddd!Wutttt! wuuuttt!


Hamboiiii, Cik Bulan ni tidak habis2 cerita pasal MUA?!

Hepppsss! Maaf lah, Cik Bulan ni memang penggemar gosip2 dunia arts termasuklah makeup2, fashion, painting, acting, modeling and etc2. Best taaauuu, terapi Cik Bulan gicheeeew~~

Ok fokus!

Harini Cik Bulan mengidam pula untuk berkongsi satu lagi keunikan dalam dunia mekap2 ni. Mesti masih kurang yang tau cemana mau buat Special Effects (sfx) Makeup kan? Yang MUA2 terror diluar sana tu opkos la tau kan. Tapi, berdasarkan pemerhatian Cik Bulan, di negeri Sabah ni masih kurang MUA yang fokus atau preference dia buat makeup sfx. Entahlah, mungkin faktor demand masih kurang?

Eh, jap! Makeup sfx tu cemana tu? Aaaah, itu persoalan yang biasa untuk mereka2 yang kurang sensitif pasal dunia mekap, newbies atau noob macam Cik Bulan ni (aik, tadi bukan cakap penggemar gosip arts?) Hehehehe, ilmu dunia itu luas, masih banyak Cik Bulan perlu explore (alasan latewww).

Ekceli,  special effects (sfx) makeup ni dalam kata ringkas Cik Bulan adalah mekap khusus untuk certain effects, contohnya makeup muka berlubang zombie, makeup jari seolah2 putus, makeup bahagian badan luka teruk sebab eksiden, and etc2. So kiranya makeup ni seolah2 bagi ilusi pada sesuatu part tubuh badan kita supaya bagi dia nampak real. Maksudnya, walaupun muka ko tidak berlubang tapi oleh kerana ko pegang watak zombie dalam wayang Try to Bosan, jadi muka ko kena mekap ala2 zombie muka lubang2 mulut biut and pipi senget. Aaah, tu mekap sfx la tu.

Last week, Cik Bulan sempat berkenalan dengan MUA Miss Win Bisa. Beliau ni asal dari Sarawak, tapi lama menetap di Sabah dan sudah berpengalaman dalam bidang mekap2 selama 5 tahun. Selain buat mekap2 beauty2 gitu, bakat Miss Win lebih kearah makeup sfx.

Ini gambar Miss Win Bisa. Beliau yang didepan tu, bukan yang di belakang tu ya.

Jomm, kita godek2 lagik gambar2 hasil kerja tangan gadis kecil molek ni. Manatau ada yang berkenaan dengan hasil kerja Miss Win?


Mekap untuk seorang pelakon untuk filem Arab.

Miss Win dengan seorang pelakon Arab ketika berada di lokasi penggambaran

Special Effects (sfx) Makeup untuk tangan luka dan berlubang2. 

Makeup karakter yang unik dari Miss Win

Beuatiful makeup for this beautiful lady by Miss Win

A happy customer from Australia

Makeup yang sungguh elegant oleh Miss Win

Woww, ala2 retisss giteeeeeww~~

Makeup Dinner by Miss Win. Part rambut tu Cik Bulan suka. Unik.

Gorgeous kan? Inilah hasil sentuhan Miss Win.

Best kan tengok arts by Miss Win? Actually banyak lagi kita boleh stalk gambar2 hasil kerja Miss Win. Walaupun bakat beliau terserlah dalam kategori mekap sfx, tapi minatnya lebih kepada makeup2 untuk pengantin, dinner, dan juga pageants. Jommmm kita follow perkembangan karier Miss Win via her IG and FB. Kita follow dia ramai2 ya? *support our local artists!*

IG Miss Win

Personal FB and PB page pakai nama yang sama, Win Bisa.

Apa2 berkaitan dengan sfx makeup atau beauty makeup boleh cari Miss Win di talian 010-946 6105.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Friday, 16 June 2017

NATURAL MAKEUP REMOVER

Siapa yang mempunyai masalah kulit sensitif? Cik Bulan lateeeeww~~

Siapa yang mengalami masalah jerawat atau muka mudah terkena jangkitan jerawat pada muka? Punnn Cik Bulan~~

Siapa yang selalu cuci muka tidak bersih? Pastu esok muka tumbuh jerawat? Eh, ni macam Cik Bulan punya kes juga ni?

Siapa yang suka makeup tebal then cuci 5,6 kali, tapi muka masih kena jerawat esoknya gara2 cuci kurang bersih? Hurmmm, siapa2 yg ada masalah semua diatas tu, KITA GENG!?

FYI, cuci berpuluh kali tu tidak bermaksud kotoran degil sudah tanggal sepenuhnya. Bagi mereka yang memang suka makeup everyday, bak kata orang kalau tidak mekap sehari hidup tidak lengkap cenggitu, Cik Bulan sarankan pakailah makeup remover yang sesuai sebelum basuh muka dengan bersihnya.

Cik Bulan pun ekceli bukan jenis golongan yang bermekap setiap hari, cukup calit moisturiser dan tempek sun protection elak dark spot. Tapi, Cik Bulan wajibkan pakai mekap remover juga sebab ada kotoran2 diluar sana yang mungkin sukar dibersihkan dengan cleansing harian kita. So adalah lebih baik ikhtiar dengan makeup remover juga supaya kotoran2 yang amat degil yang menyebabkan liang pori tersumbat then mengakibatkan jerawat akan mampu diatasi.

Cik Bulan pakai makeup remover brand apa ya? Honestly macam2 brand makeup remover Cik bulan sudah try, dari yang agak murah ke harga yang cekik darah. Sampailah suatu saat ni, Cik Bulan ada baca2 info pasal makeup remover NutriWhite Shaklee yang bahan2 natural, WITHOUT PARABEN, HYDROQUINONE AND MERCURY.

Harganya???? RM104.68! Ok, takpa, kita try sebab Cik Bulan pun mau try juga brand ni. Yala, produk selamat, mesra alam, dan bebas dari bahan kimia merbahaya. Almaklumlah, sudah berusia ni, baru ada kesedaran untuk menjaga kulit kan. Berkedut baru mau insaf. So that's why la Cik Bulan nekad ambik ni.

Terayyyy punya teraaaayyy, fuhh, best pula?! Texture makeup remover NutriWhite Shaklee ni saaangat lembut, wangi, dan LANGSUNG TIDAK BERMINYAK! Part ni kegemaran Cik Bulan. Then yang best lagi, bukan sekadar daki, kulit mati and black / white head pun boleh tanggal! Serius, Cik Bulan tidak tipu!?

Tapi apapun, uolsss kena try sendiri. Alami sendiri perubahannya, dan yang penting SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM! Yezzaaa, selamat mencuba kawan2~~

Antara testimonial pengguna, apakata mereka???


Semoga bermanfaat.

With Luv,
Cik Bulan
0128137087