Saturday, 15 July 2017

Mengapa Vitamin C Shaklee Terbaik dan Lebih Jimat?

Sustained release vita c plus Shaklee antara suplemen yg LAKU KERASSS sepanjang produk Shaklee dipasarkan.

why? why? why? sebabbbb..beza vit c Shaklee dengan vitamin c kebanyakan di market ialah vita c shaklee ni bersifat SUSTAINED RELEASE! maksudnya, ia mempunyai kemampuan untuk melepaskan kandungan mg vitamin c secara berperingkat supaya mengurangkan pembaziran..yalah..vitamin c kan cepat hilang diangkut keluar dari badan. So kalau ianya perlahan-lahan dan berperingkat dilepaskan dapatlah badan kita serap vitamin c dengan kadar yang optimum!

Daannn..yang paling best ni,dalam satu tablet SR Vita C Plus Shaklee ni BERSAMAAN DENGAN 7 SETENGAH BIJI BUAH OREN.!mampuuu kau telan sekaligus??tak mampooo kannn~~

Sebenarnya dengan mengamalkan vitamin c shaklee ni lagi jimat masa dan tenaga. Tidak payah kupas-kupas dan telan berbiji-biji oren untuk dapatkan jumlah vitamin c yang sama dengan 1 tablet vitamin c Shaklee~jimat, pantas dan murah lagi, sebab kos sebiji tablet vitamin c ni baru dalam rega RM0.50++.Harga sebiji oren tu pula lagi mahal uols?!.padahal satu tablet tu bersamaan dgn 7 1/2 biji oren, Cik Bulan ulangi, 7 1/2 biji oreeennn.!! Banyak tuuu~

Cik puan takut merosakkan buah pinggang?? Cik Bulan faham concern cik puan, penting ada kerisauan. Jangau risau, makanan tambahan Shaklee sebelum ianya dipasarkan sudah dibuktikan ianya SELAMAT, EFEKTIK DAN BERKESAN. yang penting tidak mengandungi PENGAWET/PERISA/PEWARNA TAMBAHAN yg mengganggu organ dalaman pengguna. Semuanya dihasilkan dari BAHAN SEMULAJADI.

Semoga bermanfaat.

Wednesday, 12 July 2017

Manfaat Kerja Sambilan / Part Time Job untuk Pelajar

Sekarang ni baru bergelar student pun sudah banyak hutang kan? Kos belanja harian pun makin naik, belum kira lagi yuran sekolah? Sebab itulaj ramai students terjebak dengan part time job atau kerja sambilan masa free time.

Cik Bulan tolong ringkaskan sebahagian manfaat kalau student buat part time job ni.

1) Mengajar pelajar untuk lebih berdikari. Tidak sepenuhnya bergantung kepada sumber duit dari ibubapa sahaja.
2) Boleh buat saving sendiri hasil dari kerja part time. So at least ada juga duit simpanan untuk kegunaan masa di hadapan.
3) Meringankan beban ibubapa. Siblings pun ramai, so at least kurang la beban parents kalau ko jarang minta support kewangan kan?
4) Boleh beli barang keperluan peribadi i.e buku, alat tulis, barang makan minum, etc hasil dari keja part time.
5) Memberikan pengalaman kepada pelajar tentang dunia pekerjaan sebenar.
6) Membantu meningkatkan communication skills dan kemahiran yang lain-lain.
7) Boleh letak dalam resume nanti lepaas graduate dalam laman, pengalaman berkerja. At leas tidaklah kosong di bahagia ruang 'pengalaman berkeja' tu kan?
8) Menjana idea. Yala, nanti bila ko buat part time banyak kali, ko boleh observe bisnes cemana yang ko mau nanti.
9) Pendedahan awal bagaimana mengurus kewangan dengan bijak.
10) Menambah ramai kenalan atau kawan. Baguslah tu.

Best kan? Selamat mencuba wahai pelajar2 sekalian.

Semoga bermanfaat.

With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Tuesday, 11 July 2017

Tips Mengatasi Masalah Sakit Lutut / Gout

Masalah sakit-sakit lutut bukan perkara yang asing dalam kalangan warga emas. Tidak ketinggalan juga masalah gout atau keradangan pada sendi. Ramai yang mencari ikhtiar semulajadi untuk elak kebergantungan pada ubat-ubatan seperti ubat tahan sakit / painkillers memandangkan painkillers ni tidak baik untuk jangka masa panjang.

Harini, Cik Bulan ingin berkongsi tentang manfaat minuman botanikal Vivix, bagaimana ianya baik untuk diamalkan bagi mereka yang ada masalah gout, sakit-sakit lutut atau sendi.

Ramuan Vivix terdiri daripada Muscadine Grape, Polygonum Cuspidatum, Eldeberry Europe, dan Purple Carrot yang memanfaatkan resveratrol dan polifenol sepenuhnya yang menjadikan Vivix lebih hebat kuasanya berbanding dengan resveratrol sahaja. 

Bahan-bahan dalam Vivix ni lah yang menjadikan Vivix memiliki kebaikan yang banyak. Kesemua bahan-bahan aktif Vivix menjadikan Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi yang mampu bertindak hingga ke peringkat sellular. Dan part yang best, Vivix bukan sahaja boleh bantu melindungi DNA, tapi boleh bantu renew sel yang telah rosak seperti di bahagian sendi / lutut.

Untuk pengetahuan cik/puan/tuan, Purple Carrot dalam ramuan Vivix ini adalah bersifat anti radang. So memang sesuailah mereka yang ada masalah gout untuk ambik Vivix. Why? sebab masalah gout ni kan masalah keradangan pada sendi. Jom cek feedback pengguma Vivix, apa kata mereka?

Sebelum ni memang susah mau solat sebab masalah sakit lutut, tapi lepas amaljan Vivix badan rada ringat dan sakit lutut pun sudah sihat.

Bengkak bekas gout makin surut lepas ikhtiar Vivix.

Sebelum ni bergantung dengan ubat tahan sakit / painkillers, kini lebih baik dengan Vivix.

Ibu semakin bertenaga setelah amalkan Vivix. Masalah sendi pun kini tiada lagi.

Berminat dengan Vivix? Pembelian twinpack jauh lebih jimat.


Disclaimer: Vivix bukan ubat yang bertujuan untuk merawat/mendiagnosis penyakit. Tapi Vivix cumalah makanan tambahan yang kaya dengan antioksidan, yang menyokong kesihatan pengguna.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087


Sunday, 9 July 2017

DIY Masker

Yuhhhuuu??!!!

Weekend ni banyaklah masa sket bermasker2 ni kan? Muka Cik Bulan pun kasar semacam jewrrr~~Jom manjakan diri kita dengan bermasker, manalah tau esok lepas pololess bolehlah jadi Suri Hati Mr. Pilot pula kan? Oppss!

Jommm, bahan-bahan DIY masker Cik Bulan harini semua asas dari makanan tambahan atau supplements yanh Cok Bulan amalkan, iaitu supplements Shaklee. Ehem, bukan setakat untuk kegunaan dalaman, luaran pum bolej uolsss~~

Bahan-bahan:
1) 1 caps vitamin E
2) 1 tabs vitamin C
3) 5 drops Vivix
4) 1 tea spoon of tap / clean water

So ini la supplements atau bahan-bahan yang Cik Bulan guna untuk DIY masker.

1 caps vitamin E dan 1 tablet vitamin C.

Hancurkan tablet vitamin c sampai jadi serbuk cenggini.

Then tebuk 1 capsul vitamin E dan titiskan cecairnya keatas serbuk vitamin C tadi.

5 titis cecair Vivix.

Campurkan semuanya. Cik Bulan pakai jari jak untuk kacau, tapi pastikan jari uolss bersih tau.

Taraaaa! Inilah hasilnya setelah disapukan pada muka. Ini bukan PRP atau rawatan vampire tu ya, jadi merah sebab ada vivix dan Vitamin E. Manfaat masker ni? opkos la untuk awet muda uolsss!? Selamat mencuba.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087


Saturday, 8 July 2017

Peluang Business Dalam Shaklee - Built To Last

Utk newbies ataupun orang baru yang baru berkenalan dengan Shaklee, ini summary yang Cik Bulan buat bagi memudahkan kamu faham serba sedikit pasal Shaklee:-

KELEBIHAN MENJADI MEMBER/DISTRIBUTOR
1) Harga diskaun/member lebih murah
2) Bebas menghadiri kelas/health check/Konsultasi percuma dari certified nutritionust Shaklee
3) Informasi pantas melalui Shaklee Today Newsletter/website/shaklee2u.com selain support materials dari uplines
4) Peluang menjana EXTRA INCOME UNLIMITED

VALUE SHAKLEE
1) Shaklee merupakan syarikat nutrisi semulajadi no.#1 di Amerika Syarikat atau U.S. yang menjadi peneraju syarikar nutrisi semulajadi di U.S. yang mana semua produk Shaklee adalah SELAMAT. TERBUKTI. BERKESAN.
2) terbukti secara klinikal, dan tidak membuat testing keatas haiwan (sebab semua produk yang digunakan sumber semujadi diyakin dan tidak perlu animal testing)
3) Selain ujian klinikal dan sokongan sains, keberkesanan produk sahklee juga terbukti melalui LANDMARK STUDY. So kalau ada fitnah yg mengatakan produk Shaklee boleh merosakkan buah pinggang atau menyebabkan penyakit kronik, sila google LANDMARK STUDY dan tahulah anda jawapannya
4) Shaklee mengutamakan KESIHATAN kerana Shaklee berpendapat bahawa kesihatan yang baik adalah perkara yang paling berharga didunia. Malahan Shaklee telah melaburkan $300 juta dalam PENYELIDIKAN dan PEMBANGUNAN, pelaburan sebanyakak 100,000 UJIAN KUALITI, memiliki lebih 100 KERTAS SAINTIFIK, dan kulaitinya MELANGKAU ORGANIK / PIAWAIAN INDUSTRI.
5) semua harga mampu milik (belum ada produk Shaklee yang manusia tidak mampu beli), dan jauh lebih murah dan berbaloi berbanding dgn raw materials / bahan mentahnya yang jauh lebih mahal.
5) Semua produk Non GMO (no harmful chemical, no pesticides, no preservatives/sugar/colouring added)

SISTEM MLM DI SHAKLEE
kalau dengar saja MLM mesti kita fikir sistem tu makan duit atau tidak adil. FYI, sistem MLM dalam Shaklee BUKAN SISTEM PIRAMID. buktinya?
1) Tidak ada pembayaran yg berlaku kepada upline kalau rekrut member baru
2) Sangat adil. Kenapa? Sistem piramid MLM membiarkan yang diatas atau terdahulu akan terus jadi kaya,  malahan yang dibawah register ahli lambat akan terus dibawah walaupun struggle lebih daripada upline. Tetapi MLM Shaklee TIDAK BEGITU.
3) Dalam MLM Shaklee, tidak kiralah siapa upline kita, siapa yang terdahulu, kalau dia malas, dia tidak akan dapat apa2. Malahan kalau downline yang rajin dan usaha lebih, downline yang naik rank dulu. Adil kan? Pendek kata, siapa usaha lebih, dia dapat lebih.
4) Dalam Shaklee, ko buat lah sales banyak manapun, belum pernah lagi shaklee tidak bayar bonus / gaji ko. Disini, kita boleh buat sales unlimited, dan dapat gaji unlimited. Ko yang tentukan.
5) Tau lagi apa yg best? Strategy MLM di Shaklee adalah patented. Maksudnya tiada company lain boleh tiru. Exclusive gitu.

Kalau mau list down, macam2 lagilah yang best dgn Shaklee ni. Lagi best bila dikelilingi oleh org positive dan sentiasa mahukan perubahan kearah hidup lebih sihat, berkualiti, dan rajin menambah ilmu! Leader hebat2 sentiasa support biz partner dan bagi coaching percuma dgn partners.

Sign Up now dengan Cik Bulan 0128137087😊😊😊

Semoga bermanfaat.

With Luv,
Cik Bulan
0128137087

Thursday, 6 July 2017

Petua Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat

JERAWAT! JERAWAT! JERAWAT!

Fuhhhh, sebut pun rasa bosan kan? Apa lagi mereka yang ada masalah kulit kusam dan berjerawat ni?! Sesungguhnya menyumbang kepada ketidakyakinan diri!

Cik Bulan faham sangat2 perasaan cemana berhadapan dengan orang ramai dengan kulit yang tidak sihat. Jom Cik Bulan bagi tips, cemana cara2 mengatasi masalah jerawat ni.

1) Eat right - Makan makanan yang sihat, kurangkan makanan bergula tinggi dan daripada sintetik, minum air putih yang cukup, banyakkan makan sayur dan buah-buahan, kontrol pengambilan makanan terlalu masin dalam menu, kurangkan makanan berlemak mahupun bergoreng.

2) Exercise - Exercise sekurang-kurangnya 3x seminggu. Luangkan masa dalam 30 minit untuk beriadah dan bersenam sepertu jogging, jumping jack, squat, push up, sit up, planks, dan lunges. Bersenam baik untuk singkirkan toksin terkumpul dalam badan. Toksin adalah antara punca muka berjerawat.

3) Hygiene - Jaga kebersihan muka dan keseluruhan badan juga. Amalkan makeup remover walaupun tidak memakai makeup untuk menanggalkan kotoran akibat pencemaran dari luar yang melekat pada muka. Cuci muka 2 kali sehari.

4) Supplement - Amalkan makanan tambahan untuk top up nutrisi harian kita akibat makanan yang tidak seimbang. Badan kekurangan nutrisi boleh menyebabkan masalah jerawat juga. Pilih supplements yang selamat, berkesan dan efektik. Pilihlah supplements dari bahan semulajadi tanpa bahan pewarna / pemanis / perisa / pengawet tambahan seperti Shaklee.

Jom lihat transformation daripada kawan-kawan kita ni.

Masalah jerawat bernanah, dalam masa 3 bulan kulit semakin cantik.

Makanan yang tidak sihat, salah pakai produk dan tidur yang tidak cukup punca kekusaman kulit. Semakin baik selepas beliau mengamalkan gaya hidup yang sihat serta produk dan supplements yang membantu.


Selesaikan masalah jerawat dengan produk skincare yang tidak mengandungi Paraben, hydroquinone dan merkuri.


Maintain dengan pengambilan vitamin E, vitamin C dan Protein ESP membantu beliau menyelesaikan masalah jerawat.

Masalah ini tidak ketinggalan kepada kaum lelaki. Siapa cakap lelaki tidak perlukan supplements?

Belum coba belum tau ya hasilnyaaaa~~ Kalau ikut pesanan Cik Bulan, pasti akan menunjukkan perubahan. Jom usaha sama-sama?

Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087






Tips Elak Kaki Berbau Busuk


"Euwwww, baunya kaki!!???"

Haaaaaa, nda ko tersinggung tu??? Tapi sila faham perasaan orang yang menghidu bau kaki uols tu pun turut sengsara menahan derita akibat bau kaki ko~~

Mari sini Cik Bulan bagi tips atau petua mengatasi masalah bau kaki. Asal pakai kasut jak mesti bau kaki? Mau tips? Jom baca infos bawah ni.

1) Bersih
Sebelum pakai kasut, sila pastikan kaki kita dibersihkan dulu. Elakkan memakai kasut dengan kaki yang banyak kotoran. Itu boleh membuatkan kuman mudah terkumpul, lebih-lebih lagi kalau kena peluh. 

2) Stokin
Seboleh-bolehnya pakai kasut yang bertutup ni dengan stokin. Kenapa? Sebab stokin ni bantu serap kotoran dan bau-bau yang kurang menyenangkan dari kaki, dan elakkan bau kaki melekat pada kasut. Lagi pun stokin ni ko boleh tukar atau pakai stokin yang berbeza hari-hari. Senang sket cuci.

3) Kasut
Selain kebersihan kaki, kasut juga kena sentiasa bersih. Maksudnya, rajin-rajinlah cucu kasut memasing. Banyak germs kuman-kuman dan peluh kaki menyebabkan penghasilan bau yang kurang menyenangkan pada kasut. Jangan malas cuci kasut yer?? *Ehem, peringatan untuk Cik Bulan sendiri juga tau*

4) Detox
Andakah anda tahu bahawa punca kaki yang sangat berbau juga disebabkan oleh masalah toksin yang terkumpul dalam badan? Toksin akan keluar melalui peluh di kawasan kaki semasa memakai kasut. Dan sekiranya tips 1, 2, dan 3 diatas tidak dilaksanakan, akan menggalakkan lagi masalah bau kaki terjadi. So pasni bolehlah buat detox kalau ada masalah bau kaki yang kerap ya?


Baiklah, dipendekkan cerita, rajin-rajinkanlah mrnjaga kebersihan kaki dan kasut kalau mau elak bau kaki. Sekian.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087